sputnik

11.Junij.2003

z garbajsom do nassfelda

Zapisano pod: Modeli, Preleti — t. @ 20:58

MG je bil en tak hud model, skoraj vsak sončen dan je pribrnel z rumenim dvotaktnim wartburgom, poslušal vremensko na valu 202 in predvsem blazno veliko govoril.

za nas začetnike je bil car – vsak dan na letališču, vedno zadnji na tleh in poln raznoraznih zgodb o tem kako se je kje komajda še rešil. vedno je letel z B5, govorili so da ima že 1000 ur, pa še nikoli ni pristal na njivo. in tastari so ga imeli vrh glave.

tisto leto je začel tudi z vanterenci, ampak še prej sva šla skupaj na prelet – do nassfelda in nato na vzhod.
stol
čeprav je bil spomin na dirkanje s celjskim nimbusom, ki me je storpediral skoraj do dna zgornjesavske doline še zelo živ, se je že na robleku izkazalo, da MG ni celjski nimbus in na golici o B5 ni bilo nobene sledi več – razen gromkega glasu, ki se je itak ves čas drl iz postaje.

vreme je bilo super, baze nad nassfeldom na 2700m in tam sem spet zagledal legendarnega soborca, ki se je plazil tik nad žičnicami. garbajsovi metri so bili nekaj posebnega, če si jih delil z dva si dobil še najbolj tapravo številko.
dobrac
že na koncu košute pa se je vreme povsem spremenilo: temni, gosti oblaki, senca, jezersko, logarska, luče – ooops, tiste meglice v dolini pod raduho stoposto ne pomenijo ničesar dobrega…

in se je komaj še izšlo po robu dleskovške planote, preko velike planine v dviganje nad gospinco - ufff.

garbajs pa se je drl: “B5, kočna, 2500m”.

  • Share/Bookmark


Brez komentarjev »

Še brez komentarjev.

RSS vir za komentarje na objavo. Trackback URI

Komentiraj

Prelomi vrstic in odstavkov so samodejni, e-poštni naslov ni nikoli prikazan, dovoljen je HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

(obvezno)

(obvezno)


Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !
Blog sputnik | Zagotavlja SiOL | O Sistemu |